Speelzaal voor gezinsvervangend tehuis

Rotterdam Centrum - Henegouwerlaan

Opdrachtgever is Stichting Kleyn Henegouwen. De speelzaal is op de eerste verdieping van het tehuis,  dat gevestigd is in 3 panden van omstreeks1900 die dmv doorbraken in de bouwmuur met elkaar verbonden zijn.
 

Opdracht:                                               Maak een schetsontwerp en een begroting waarmee fondsen kunnen worden verworven.
De Fondsen die aangeschreven zijn en hebben meebetaald aan de realisatie zijn o.a het Prins Bernhardfonds en Stichting Volkskracht.
Toelichting bij het ontwerp
Zoals vaker in oude panden is het een diepe ruimte met een hoog plafond, om de ruimte spannender en dynamischer te maken is er een schuin schot in het midden  geplaatst en aan een schuin niveau gedacht zodat er lange lijnen  ontstaan waardoor de ruimte groter lijkt
De plattegrond is een soort puzzel.  De grote elementen zoals  een kast, een klimrek, de zandbak en de speeltafel zijn ingepast in een verhoogde vloer.  Indien zij bij gebruik verplaatst worden komt de restvorm vrij, als de activiteiten afgelopen zijn kunnen zij weer in de restvormen geschoven worden zodat de orde weer is hersteld.Om de hoogte van het plafond te breken en de ruimte een meer kindvriendelijkere maat te geven is er boven stahoogte rondom een opbergplank gemaakt.