Wand Presentatie infra plannen van afdeling Verkeer en Vervoer Rotterdam

Rotterdam Marconiplein - Kantorencomplex Europoint op de 12e verdieping

Omschrijving locatie:
De tentoonstelling is een onderdeel van een aanpassing van het interieur van de 12e verdieping  van toren B van kantorencomlex Europoint en is gesitueerd in de  liften-entreehal.
 

Opdrachtgever:
De directie van de hoofdafdeling Verkeer en Vervoer Rotterdam.
 

Opdracht:
Het aanpassen van het liftgebied met bewegwijzering, een verkeersstijl en een presentatie systeem om presentatie tekeningen van plannen  tentoon te kunnen stellen.
 

Toelichting bij het ontwerp:
Om de entree van de afdeling een onmiskenbaar verkeersimago te geven zijn materialen en kleuruitingen,  zoals die bij aanleg van wegen gebruikt worden,  toegepast.
Als markering van de wanden zijn om en om zwart en witte tegels aangebracht die de assosiatie moeten wekken van de onderbroken lijnen op asfalt. In het donkere tapijt zijn witte surestep banen ingesneden wat de link naar oversteekplaatsen moet leggen. Voor de verlichting zijn er  tracs van gegoten aluminium opgehangen die het lineaire van verlichtingsbanen langs wegen moet suggereren en voor de presentatiehouders zijn stroken gezet sensimer verzinkt staal aangebracht die refereren aan vangrails. Als presentatie panelen zijn standaard spiegellijsten  toegepast die met op de achterkant bevestigde veertjes zorgen dat ze strak  tegen de voorkant van de houders gedrukt worden, zodat er een strakke baan is gecreerd.
 

Productie: 
Xylox meubelmakers te Rotterdam
Verlichting   _ Lichthart Electro monteurs Rotterdam.
Stoffeerderswerk_  Firma Schouten Rotterdam  

  • <p>
	Vorr de secretarie van de afdeling een in speciaalwerk gemaakte  post sorteer unit voor interne post.</p>