Haardje voor 1e verdieping woonhuis

Rotterdam centrum - s,Gravendijkwal

Locatie:                                                                                                           Dit haardje is geplaatst op de 1e verdieping van een oud pand in de Rotterdamse binnestad  bouwjaar  1906

De opdrachtgever :                                                                                           Een bekende architect en zijn vrouw.
en is aangesloten op een voor dit doel aangepaste bestaande schoorsteen Op de begane grond is reeds een open haard, maar omdat deze verdieping redelijk vaak als werk- en relaxkamer wordt gebruikt was een extra haardje gewenst.
Opdracht :
Het haardje en de schoorsteen moeten zodanig ontworpen worden dat het aansluit bij de eerder ontworpen boekenkast,  de architectuur van het huis en het moet een gezellige uitstraling hebben zonder oudbollig te worden. Materialen met een hard uiterlijk zoals Rvs zijn niet gewenst.
    

Toelichting bij het ontwerp:
Het haardje is aangesloten op een voor dit doel aangepaste bestaande schoorsteen Op de begane grond is reeds een open haard, maar omdat de verdieping redelijk vaak als werk- en relaxkamer wordt gebruikt was een extra haardje gewenst. Voordat er aan het werk begonnen werd heeft er een inspectie met video- opname van het schoorsteen kanaal plaatsgevonden om te kijken of dit geschikt was voor deze oplossing. De schootsteenmantel is verdiept met 2 afgeschuinde oren. met daartussen het houtkacheltje. na enig geexpirementeer  is voor de vuurplaat en de schoortssenmantel de keuze gevallen op geroest 10 mm dik staalplaat, behandeld met kopersulfaat en afgewerkt met bijenwas. Dit is strak materiaal zodat er een slank uiterlijk wordt verkregen. Om de schoorsteen te verbyzonderen van de wand is deze afgewerkt met aluminium verf.