Kerkvoogdijkamer Oranjekerk Rotterdam

Rotterdam Hillegersberg - Rozenlaan

Omschrijving Locatie:
De Kerkvoogdijkamer is gesitueerd op de begane grond van de Oranjekerk, deze kerk is gebouwd in de jaren 1930-1931 (crisistijd)
 

Gebruik van de ruimte:
De ruimte wordt voor diverse functies gebruikt,  zoals vergaderingen van de kerkvoogdij, vergaderingen werkgroepen, bijeenkomsten bejaarden , koffie middagen, als oefenruimte voor zangkoortjes.    Verder wordt de ruimte verhuurd aan derden.
 

Opdracht:
Verbeteren van de akoestiek, en het zo aanpassen en aankleden van de bestaande ruimte,  dat het wel een moderne maar ook een warme en gezellige uitstraling krijgt.

Toelichting bij ontwerp:|
Voor het verbeteren van de akoestiek is gekozen om een vrijhangend verlaagd plafond aan te brengen dat vrij van de wanden is geplaatst zodat de bestaande ruimte visueel intact blijft. De hoge ruimte is onderbroken door een reliëflijst om de ruimte te breken en een meer menselijke maat te geven die past bij de intieme activiteiten die er plaats vinden. Ook is een stuk wand voorzien van een akoestische voorzetwand, met daarin geïntegreerd de bouwtekening van de kerk zodat het gewicht van de historie een accent krijgt. Wegens slechte toestand zijn de oude  radiatoren vervangen door een efficiënter nieuwer type van aluminium die een veel kortere opwarmtijd hebben. 

 

  • <p>Bestaande situatie</p>
  • <p>laser lijn uitzetten voor plafond</p>