Informatie Centrum Zevenaar

Zevenaar Oost - Groot Holthuizen

Omschrijving locatie:
Dit informatie centrum is opgericht om kopers te informeren over de bouwplannen voor de ontwikkelingslocatie Groot Holthuizen, welke  gaat ingericht worden met een  bedrijventerrein en een woonwijk.
Het gebouw is ontworpen door architect John Olie uit Zevenaar.
Opdrachtgever:  
Project bureau Zevenaar Oost. 
Opdracht:            
Richt het info centrum in met  gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, een maquette van het gebied is een must.
Toelichting bij het ontwerp :
Omdat de dakvorm het karakter heeft van een membraam en door ons binnen een lichte sfeer gewenst was en omdat het accent op informatie verstrekking moest  liggen en niet op het gebouw, is in overleg met de architect besloten om het plafond af te werken met wit canvas (brandwerend behandeld) gespannen tussen de spanten. De spanten zijn ook opgestrakt en wit geschilderd zodat het dak meer op een tentzijl is gaan lijken.
Maquette. de enige plek waar een maquette voor de omvang van het gebied een plaats kon hebben was in het midden van het gebouw. Het gevolg was wel dat de staanders van de constructie door de maquette heen steken , dat hoeft niet hinderlijk te zijn omdat er in de borden er omheen ook allerlei ondersteunende info te vinden is.