Woonhuis boerenbedrijf

's Gravendeel 1978 - 1e Kruisweg

Toelichting locatie:
Dit woonhuis is van het bouwjaar  1820 en is in gebruik als woon en werkhuis.

Opdrachtgever:                                                                                                   Henk Scheele veeboer , landbouwer en eigenaar van het gemengde bedrijf

Opdracht:
Moderniseren van de woonkamer, het integreren van een kantoorunit in de woonruimte en het moderniseren van keuken,slaapkamer en toilet.

De Waakhond:
moet altijd de baas kunnen zien anders wordt hij zenuwachtig,ook moet hij onbelemmerd zowel het erf  als achtererf kunnen schouwen.

Toelichting bij het ontwerp: 
Er is gekozen om entreehal te creëren aan de kant van de stal, dat moet voorkomen dat de stallucht  de woonkamer invloeit.  De hond heeft een prominente plaats op een marmer podium gekregen en kan door middel van hondenluiken geplaatst in de glas pui en scheidingswand zowel het voor- en achterererf bereiken om te schouwen, het woongedeelte mag hij niet zonder toestemming in, dit is afgescheiden door een transparant hek, zodat wanneer de baas op de bank zit hij hem kan zien .
De banken van de baas zijn  met leer bekleed, honden hebben de neiging om in leren banken zgn nestjes te graven.

Bijzonderheden:
Doordat de achter het woonhuis gelegen stal in het verlengde van het woonhuis gebruikt wordt voor het zg inkuilen van tonnen aardappels, is de grond hier ingeklonken. waardoor het woonhuis scheefstand vertoont, om de scheefstand te corrigeren zijn  er in de woonkamer drie niveauverschillen aangebracht.  
Kleurenplan:
Hiervoor zijn kleuren gekozen die refereren aan het omliggende omgeploegde land ( het plafond ), de blauwe en grijze luchten (kantoor unit en vloer ) en de zon (kasten en radiator afscherming).

Realisatie:
Aannemer                   :   Vos uit s Gravendeel ,
Meubels                      : Kees van Holst.
Troffelvloer afwerking : Gouda Chemie

  • <p>
	Bestaande situatie woonkamer</p>
  • <p>
	Kantoor aan huis bestaande situatie</p>
  • <p>
	Kantoor unit en Tv kast van geschilderd mdf , deurtjes te openen met tachelocks.</p>
  • <p>Plattegrond 1e verdieping</p>
  • <p>plattegrond plafond 1e verd.</p>
  • <p>plattegrond vliering</p>