Interieur ontwerp Sousterrain in woonhuis

Rotterdam Oud Hillegersberg - Willem Nagellaan

Omschrijving Locatie:
Het project is gesitueerd in een woonhuis uit 1926 dat gelegen is in Oud Hillegersberg nabij de Hillegondakerk uit 1425.

Opdracht:
Het structureren van de volgende functies:
De wasgelegenheid,  koelvoorzieningen, voorraad levensmiddelen en huishoudelijke benodigdheden, wijnvoorraad, het wergwerken van de meterkast  etc.in omkasting , bergruimte voor diversen en kinderspeelgoed, Verder moet er een speelhoek komen en moet de ruimte als speelruimte voor de kinderen kunnen dienen, er wordt een kindvriendelijke vloerafwerking gewenst, maar ook sterk want er moet gevoetbald kunnen worden.

Toelichting bij het ontwerp:
Er is gekozen om een splitsing in functies te maken en die tot uitdrukking te laten komen in de vloerafwerking. Voor het natte gedeelte is de vloer afgewerkt met tegels, de overige ruimte is voorzien van een als-sysal tapijt geweven vinyl zonder backing van het Zweedse fabrikaat Bolin,  de vloerbedekking is damdoorlatend , dit is belangrijk omdat de vloeren van sousterrains in oude huizen vaak hycroscopisch zijn.
Om het Was- en Koel-gebeuren gebruiksvriendelijker te maken zijn hier meubelunits voor ontworpen die de apparatuur  omhoog brengen, voor de berging van diverse programma's is een grote unit ontworpen zodat een heldere structuur is ontstaan.

Kleurenplan:
Kees van Holst en Marijke Bogtstra