Landbouwschuur omgevormd tot woonhuis

Maasdam ZuidHoland - Hoeksedijk 56

Omschrijving Lokatie:
De landbouwschuur is gelegen aan de Maasdijk en kijkt uit op landbouwgrond van de Hoekse Waard. De landbouwschuur met grond aangeschaft voor het geringe bedrag van fl 20.000,--

Opdrachtgevers:
Buurtbewoners uit Hillegersberg die de drukte van de stad verruilen voor het platteland, mede omdat mevrouw een verloskundige praktijk heeft in het naburige Zuid Beijerland.

Opdracht:
Voor bouwkundig  herstel van het casco een bouwkundige aangetrokken met wie een samenwerkings verband van af de opbouwfase is aangegaan.
De opdracht was om de landbouwschuur om te bouwen naar een woonhuis dat van alle moderne gemakken is voorzien , echter zowel extern als intern de karakterestieken van de schuur zoveel mogelijk te behouden.

Toelichting bij het ontwerp:
Omdat de houten balk constuctie door houtworm vergaand was aangetast is besloten deze te conserveren en voor het dragend werk een nieuwe staal constructie in het interieur te zetten, die de verdieping en het grootste gedeelte van het dak draagt. De verdieping is als een  doos op stalen staanders in de ruimte gezet.