Kantine kraanverhuurbedrijf van Doornbos 2001

Rotterdam Overschie - Breedvaartstraat

Omschrijving Locatie:
Het bedrijf is gelegen op industrieterrein Spaanse Polder , de kantine is gelegen naast een grote opslagloods voor kranen en hoogwerkers.

Opdrachtgever:
Van Doornbos BV

Omschrijving opdracht:
Maken van een ontwerp en een kosten raming voor het verbeteren van het casco van het gebouw en de inrichting van  een kantine met als uitgangspunt dat de sfeer en de materialisatie moet aansluiten bij de kleuren en activiteiten van het bedrijf. Er zal een scheiding worden aangebracht tussen rokers en niet rokers

Toelichting bij het ontwerp:
Voor het plan ter verbetering van het bouwkundige gedeelte (casco ) is  Architect Michiel Banning aangetrokken.
Voor de kantine is een knip gemaakt tussen rokers en niet rokers, door een grote uitsnede  in het  verlaagd plafond te maken en deze af te werken met een systeemplafond dat bezet is met stalen roostertegels , waarboven afzuigers door het dak geplaatst worden , het verhoogde plafond werkt zo als een Megagrote afzuigkap. De knip is op vloerniveau  geaccentueerd  door een grote plantenbak die bezet is met een Doornbos .Het staal van het rooster plafond komt weer terug in scheidings schotten tussen het loop-  en het zitgedeelte. het overige plafond is in wit gespoten alu stroken gedacht .

Productie:
Dit ontwerp is niet uitgevoerd vanwege te hoge kosten.